ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ဟင္းလ်ာ အမ်ိဳးမ်ိဳး ခ်က္လုပ္ရမွာ အသံုးမ်ား ေလ့ရွိၾကပါတယ္။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေပါတဲ့ အခ်ိန္ ေစ်းအနိမ့္ဆံုးအခ်ိန္မွာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အနွစ္ထုတ္ လုပ္ထားျခင္းျဖင့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေဈးၾကီးတဲ့ အခ်ိန္မွာ ဟင္းခ်က္ဖို႔ အဆင္ေျပေစ ပါလိမ့္မယ္။ ဒီနည္းကေတာ့ ကေမၻာဒီးယားနွင့္ လာအိုနိုင္ငံတို့မွာ သံုးေလ့ရွိ တဲ့နည္းေလးပါ။ျပဳလုပ္ပံု အဆင္႔ဆင္႔၁။ ေကာင္းစြာရင့္မွည့္ျပီး အနာဆာကင္းတဲ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အေကာင္းေလးေတြကို ေရြးခ်ယ္ျပီး အမွိဳက္သရိုက္၊ ဖုန္ေတြ ကင္းစင္ေအာင္ ေရနွင့္ေဆးေၾကာသန္႔စင္ပါ။၂။ အသီးကို ထက္ျခမ္းခြဲျပီး အေစ့ေလးေတြ ဖယ္ထုတ္လိုက္ပါ။
၃။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အခြံေတြ မပါေစရန္ ေရမွာ ၅-၁၀ မိနစ္ျပဳတ္ပါ။ ဒါမွမဟုတ္ အစိတ္ ေလးမ်ားစိတ္ျပီး မိနစ္ ၃၀ခန္႔ ေပါင္းျခင္းျဖင့္ အခြံမ်ား ကြဲထြက္လာေစပါတယ္။၄။ ၎ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြကို ေရေအးမွာ ၅-၁၀မိနစ္ခန္႔ အေအးခံျပီး အျပင္းခြံနွင့္ အေစ့မ်ား ဖယ္ထုတ္ပါ။ (အေစ့ေတြဟာ အနဲငယ္ ခါးသက္သက္ အရသာ ရွိပါတယ္။
၅။ ျပီးရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြကို ေဖ်ာ္စက္(သို႔) ေမႊစက္ျဖင့္ ေမႊပါ။၆။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အရည္ရရွိေစဖို႔ ဇကာ(သို႔) ပိတ္ပါးစျဖင့္ စစ္ခ်ယူပါ။၇။ ၎ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေဖ်ာ္ရည္ကို ၂-၃နာရီခန္႔ က်ိဳေပးပါ။ အိုးမကပ္ေစရန္ သစ္သား ေယာင္းမျဖင့္ ေမႊေပးရပါမယ္။ ေဖ်ာ္ရည္ မပ်စ္မက်ဲ အခ်ိန္မွာ ဆား ၂ရာခိုင္နႈန္း ထည့္ပါ။ ေဖ်ာ္ရည္မ်ား ေစးပ်စ္လာ သည္အထိ ၾကိဳခ်က္ပါ။ (ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၁ပိႆာမွာ ဆား၂ က်ပ္သား)
၈။ ခရမ္းခ်ဉ္အနွစ္တည့္မည့္ ပုလင္းေတြကို ေရေႏြးျဖင့္ မိနစ္ ၂၀ခန္႔ ျပဳတ္ထား ရပါမည္။၉။ အနွစ္မ်ား မေအးခင္ ပုလင္းထဲေလာင္းထည့္ျပီး ပုလင္းအဖံုးကို ေသျခာစြာ ပိတ္ျပီး ထပ္မံ၍ ေရေႏြးတြင္ ၁၀-၂၀မိနစ္ခန္႔ ျပဳတ္ေပးျခင္းျဖင့္ ပိုးသတ္ျပီး သားရေစပါတယ္။၁၀။ ၎ေနာက္ အေအးခံျပီး သိုေလွာင္စားသံုးနိုင္ပါတယ္။သက္သက္ႏြယ္
Comments
Post a Comment